Rekreacijska liga MOL

14446523_10209133001116370_341981517_o

Rekreacijska Floorball Liga MOL se bo igrala v športni dvorani OŠ Ledina (Komenskega ulica 19, Ljubljana). Čas tekmovanja je sobota 13.00–17.00. Tekmovanje bo potekalo od novembra 2016 do marca 2017. Za letošnjo izvedbo rekreacijske floorball lige MOL se je prijavilo 5 ekip. To pomeni, da bo sistem tekmovanja trikrožni ligaški sistem, kar pomeni, da v rednem delu vsaka ekipa odigra tri tekme z vsemi ostalimi. Temu sledi zaključni turnir, na katerem se bo odigralo polfinali, tekma za 3. mesto in finale.

 

TEKME in TOČKOVANJE: Igrajo štirje igralci, vključno z vratarjem. Ekipa lahko začne tekmo z najmanj štirimi igralci. Vratar igra s palico. Igra se po pravilih FZS, razen pravil, ki jih organizator določi posebej. Igra traja 2-krat 10 minut. Ekipa, ki zmaga po rednem delu, dobi 2 točki, remi je vreden 1 točko.

SESTAVA EKIP: Ekipa ima lahko 12 prijavljenih igralcev na posamezni tekmi. Kadarkoli med rednim delom (najkasneje do začetka prve tekme v končnici) lahko vsaka ekipa prijavi v tekmovanje novega igralca. Igralec, ki nastopi za eno izmed ekip, lahko za drugo nastopi po prvi polovici prvega dela (prestopni rok bo samo na polovici prvega dela). Nato prestopi niso več mogoči.

V tekmovanju igralci registrirani pri FZS, ki nastopajo v 1. SFL, ne smejo nastopati!

PRAVILA TEKMOVANJA:  Tekme se igrajo po razporedu (dan, ura, sodnik, ki bo določen pred začetkom tekmovanja).

Ekipe igrajo v prvem delu med seboj po trikrožnem ligaškem sistemu. Drugi del je finalni turnir, na katerem prve štiri ekipe rednega dela igrajo po sistemu polfinala (1. vs 4. in 2. vs. 3.), tekmo za tretje mesto (poraženca polfinala) in finale (zmagovalca obeh polfinal).

V primeru enakega števila točk se za razvrstitev najprej gleda medsebojni srečanji, nato pa razmerje med prejetimi in danimi zadetki.

Razpored, ki bo določen, je fiksen in ga med tekmovanjem ni mogoče spreminjati.

Če ekipa ne pride na tekmo ali je igralcev premalo za začetek igre, se ekipi v skupnem seštevku odšteje ena točka, tekma pa se registrira s 5 : 0 za nasprotno ekipo.

Ekipe so dolžne pravočasno priti na tekmo. V kolikor ob uri (toleranca 5 minut), ki je navedena v razporedu tekem, ekipe ni oz. ni dovolj igralcev, se ekipo kaznuje z odvzemom točke.

Ekipi, ki igrata prvo tekmo, sta dolžni pomagati postaviti ogrado; enako velja za ekipi, ki igrata zadnjo tekmo (pospravljanje). Ekipi, ki ne spoštuje tega pravila, se za vsak tak primer v skupnem seštevku odšteje točka.

Za posamezno ekipo lahko igrajo samo igralci, ki jih je ekipa prijavila. Prijave novih igralcev so mogoče do 3 dni pred začetkom posamičnega tekmovalnega dne. Igralec lahko nastopa le za eno ekipo. Prestopni rok bo med prvim delom po končanem prvem krogu. Za vsako kršitev tega pravila se ekipa kaznuje z odvzemom točke in rezultatom 5 : 0 za nasprotno ekipo.

Tekme sodijo sodniki, ki jih določi organizator.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb oz. odstopanja od pravil igre in lige. Nejasnosti v zvezi z igro ali ligo se rešujejo v dogovoru z vodjo lige. 

OPREMA: Igralci imajo lahko le kratke hlače (nad kolenom) in kratko majico (nad komolcem). Običajni ščitniki za kolena (povoji) so dovoljeni, ne pa tudi ščitniki, ki so sicer namenjeni za vratarja. Ekipa mora imeti enotne majice, svetle ali temne barve.

OPOZORILO: Organizator ne odgovarja za morebitne poškodbe udeležencev. Vsak igralec nastopa na lastno odgovornost. Sodelujoče ekipe ob prijavi sprejmejo pravila igre in lige, ki si jih je možno ogledati na tej povezavi.

Od igralcev organizator pričakuje spoštljiv odnos do soigralcev, gledalcev in sodnikov.

Vodja  tekmovanja: Anže Lebinger – 040-883-893 – info@fbkolimpija.si