V zaključku zmanjkal zadetek

February 24, 2017

Predzadnjo tekmo rednega dela so naše članice začele zelo dobro, si pripravljale priložnosti, a bile pred golom Borovničank premalo zbrane, tako da v prvem delu niso uspele zadeti. Tik pred koncem tretjine so ob posesti naredile napako v neposredni bližini našega gola, ki so jo gostje izkoristile za vodstvo z 1 : 0. Drugi del je bil bolj izenačen, priložnosti so se vrstile na obeh straneh, igralke Borovnice so izkoriščale predvsem napake igralk Olimpije v prehodu v napad. Drugi gol so za povišanje vodstva dosegle ob slabem podvajanju naših v kotu.

Kljub zaostanku so članice nadaljevale z agresivno igro in si ustvarile kar nekaj (pol)priložnosti. Po prekršku zadnje obrambne igralke nad Ano Novak je za priključek iz kazenskega strela zadela Teja Gospodarič. Zadnji del so članice začele z veliko željo po izenačenju in v obrambi stopile še višje. V 34. minuti si je Teja Gospodarič na sredini igrišča priborila žogico in jo v situaciji dveh proti eni podala do Rebeke Lebinger. Ta je s hitrim strelom na drugo vratnico zadela za izenačenje.

V 37. minuti se je zelenim ponudila možnost za prvo vodstvo, saj so po izključitvi imele powerplay. Po odbitem strelu je prišlo še do izključitve na naši strani. V igri dveh proti dvem ni bilo zadetka, so pa prestani kazni z igralko več poizkusile tudi Borovničanke. Po diagonalni podaji, ki se je skotalila mimo obrambe, je za ponovno vodstvo v nebranjen del gola žogico pospravila Nika Korošec. Zadnjih pet minut so naše lovile ponovno izenačenje, a ob veliki želji naredile napako in si privoščile še eno izključitev. Poizkusile so tudi brez vratarke, imele priložnost, a je 11 sekund pred koncem v prazen gol za 4 : 2 zadela Anamarija Košir.

To pomeni, da so članice po rednem delu po vsej verjetnosti zasedle 2. mesto, 26. februarja ob 10:30 pa jih v domači dvorani čaka še zadnja tekma rednega dela državnega prvenstva. Pomerile se bodo z ekipo Thunder iz Jesenic. Vabljeni. Olimpija!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije