U13 do prve zmage, ženska ekipa do druge

October 23, 2016

Danes smo bili zopet v akciji z dvema ekipama. Ob osmih se je v dvorani Gib najprej pričel 2. turnir za otroke do 13 let, ob 9.30 pa so naše članice v dvorani Edvarda Peperka odigrale drugo tekmo državnega prvenstva.

Drugi turnir starostne kategorije U13 smo organizirali v Ljubljani, kjer smo odigrali dve tekmi z igralci Polanske bande. Prvo smo kljub neučinkovitemu začetku, ko smo zaostajali z 0 : 2, do konca prvega dela obrnili v našo korist. Izkoriščali smo napake nasprotnika, igrali hitro in ušli na štiri gole prednosti. Razliko smo zadržali do konca in zmagali z 10 : 6. V drugo tekmo smo krenili preveč sproščeno in nasprotnik nas je z delnim izidom 4 : 0 na to hitro opozoril. Nato so se fantje le malo prebudili in rezultat izenačili. Žal do konca tekme nismo več zadeli, nasprotnik pa je uspešno izkoriščal naše napake v obrambi. Ekipa do 13 let napreduje v igri, zato že komaj čakamo naslednje turnirje.

img_20161023_111007

Članice so na prvi domači tekmi letošnje sezone prikazale dobro igro, z veliko zadetki, in s tem potrdile vlogo favoritk. Kljub temu da so zadele že v 2. minuti, so imele punce v prvi tretjini nekaj težav z izkoriščanjem priložnosti, a so ta element igre popravile v drugem in tretjem delu, ko so zadele osem- oziroma sedemkrat. Končnih 19 : 1 je 18 sekund pred koncem postavila Petra Prestrel. Že naslednji teden ženska ekipa v domači dvorani ob isti uri pričakuje Polansko bando. Če te ni, manjkaš! Olimpija!

20161023_110538

FBK Olimpija 10 : 6 FBK Polanska banda

FBK Polanska banda 9 : 4 FBK Olimpija

FBK Olimpija Ž 19 : 1 ŠD Želenci Ž


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije