Tekma vzponov in padcev, na koncu zaslužena delitev točk

February 5, 2017

Naši fantje so že danes odigrali prestavljeno domačo tekmo, ki bi morala biti sicer odigrana 4. marca. V prvem delu je bila tekma zelo izenačena, s tem, da so v 5. minuti prvi povedli gostje. Rezultat smo poravnali nekaj minut kasneje, nato pa po napaki Zelencev za njihovim golom dosegli zadetek za prvo vodstvo. Po neodločnosti pri izbijanju žogice izpred našega gola, smo dovolili vnovično izenačenje. Gledalci so lahko nato videli še dva zadetka, rezultat pa se je ob odmoru ustavil pri 3 : 3.

V drugi tretjini nam igra nikakor ni stekla. Delali smo napake pri prehodu v napad, izgubljali žoge na sredini igrišča kot po tekočem traku, kar so znali uspešno kaznovati gostje. Dosegli so kar tri gole z igralcem manj, zaostanek pa smo povišali še z avtogolom. Kljub temu nam je uspelo dvakrat izkoristiti prednost igralca več na igrišču. Najprej je po dobro izvedenem prostem strelu zadel Kump, po samostojnem predoru pa je z razdalje v levi zgornji kot meril še Ahlin.

Med drugim premorom smo izpostavili napake in sklenili odigrati bistveno bolj agresivno, saj smo zaostajali s 5 : 9. To se nam je obrestovalo, hitro smo dosegli zadetek in čeprav so Zelenci nekaj minut kasneje ob powerplayju znova ušli na plus štiri, nismo popuščali. Gostom so se začenjale poznati številne izključitve. Teh je bilo skupaj za kar 30 minut. Pet minut pred koncem smo z nekaj sreče prek Lebingerja zadeli za 8 : 10. Sledila je nova izključitev na strani Zelencev, ki je nismo izkoristili, a je kmalu zatem s polrazdalje zadel Šircelj. Za izenačujoči zadetek je ostalo še okrogla minuta igre. Znova smo zadeli po vsega 15 sekundah, ko je iz prostega strela po podaji Lebingerja z mirnim zaključkom v spodnji kot svoj hat-trick zaokrožil Šircelj. Do konca tekme je ostalo še 48 sekund, nobeni izmed ekip pa ni uspelo pripraviti še kakšne izrazite priložnosti.

To je naš letošnji tretji remi, glede na rezultatski zaostanek, ki smo si ga nakopali v drugem delu tekme, pa je tokratna točka za odtenek bolj žlahtna. Končno je tudi naše domače občinstvo lahko uživalo v precej bolj izenačenem srečanju. Fantom čestitamo za borbeno igro do konca, prav tako pa je potrebno pohvaliti nasprotnika. Zadnjo tekmo letošnje sezone bomo odigrali čez dva tedna (18. februar), in sicer na Vrhniki z Borovnico ob 19. uri. Olimpija!

FBK Olimpija 10 : 10 ŠD Zelenci (3:3; 2:6; 5:1)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fotografije