Svetovne prvakinje premočne

February 1, 2017

Prvi dan kvalifikacij je naša ženska reprezentanca odigrala tekmo z aktualnimi svetovnimi prvakinjami s Švedske. Začetnih pet minut so Slovenke držale obrambo, nato pa so rumeno-modre vendarle uspele zadeti. V obrambi smo stali dobro, a je bila posest žogice zaradi globokega pokrivanja nasprotnic nizka. Med vratnicama je bila zelo razpoložena Tanja Matijašević in obranila kar nekaj lepo pripravljenih priložnosti. Kljub prevladi Švedinj se nam je ponudila priložnost, ko sta proti eni igralki krenili dve naši, a se s podajo žal ni izšlo. Ob koncu tretjine so naše zaostajale z 0 : 6.

Drugi del je bil že bolj obetaven, opaziti je bilo namreč, da so se punce otresle začetne treme in posledično popravile posest žoge. Z dobrim branjenjem je nadaljevala naša vratarka Tanja, tako da je do 11. minute Švedinjam uspelo zadeti le še enkrat. Selektor Šega je na polovici tekme priložnost ponudil tudi naši zeleni vratarki Lauri Žavbi, ki so jo nasprotnice takoj zaposlile. Ob dveh protinapadih naših je v tem delu zmanjkalo ob zaključnem strelu. Do prvega strela na gol smo vendarle prišli, a je žogica iz težkega položaja s strani, z lopatke naše Ane Novak, zletela mimo.

Zadnjo tretjino je Slovenija pričela z zaostankom 0 : 12. Švedinje so se namreč ob koncu drugega dela razigrale, kar so uspešno prenesle v nadaljevanje srečanja. 40 minut igre skoraj izključno v obrambi je svežim nasprotnicam omogočilo, da so stopile še korak bližje našemu golu, več podaj pa je švignilo tudi v in čez sredino naše obrambe. Rumeno-modre so bile nevarne predvsem s podajami z branilskih pozicij in paralelami izza gola. V golu se je zadnjih pet minut preizkusila še mlada odlična Tina Čemažar. Končni rezultat 0 : 25.

Za igralko tekme je bila izbrana Tanja Matijašević, ki se je izkazala s kar nekaj izvrstnimi obrambami, ko se je že zdelo, da je bila celotna obramba izigrana. Pohvaliti gre borbeno igro, ki smo jo slovenski športniki očitno povsem ponotranjili. Kljub rezultatu je tekma pomembna izkušnja za slovenski ženski floorball. Našim članicam in ostalim puncam čestitamo za dobro igro. Jutri naše reprezentantke čaka tekma z Norveško, in sicer znova ob 13.00. Slovenija!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije