Slovenke z dvema zadetkoma

February 5, 2017

V dvorani je bilo pred tekmo slišati naslovno pesem serije Igra prestolov, med samo tekmo pa še refren Bon Jovija. Slovenke so začele ravno tako poskočno in obetavno, imele bistveno več posesti v primerjavi s prejšnjimi tekmami in si pripravile manjše priložnosti že na začetku. Danke so kljub težavam pri zadrževanju posesti bile učinkovite in iz relativno malo priložnosti dosegle do konca tretjine kar pet zadetkov. Večinoma so bile za zadetke krive podaje v osrčje obrambe, kjer so naše, zatem ko so se vračale iz napada, puščale več prostora.

Podobno razmerje na igrišču smo gledali tudi v nadaljevanju. Igralke Danske so bile praviloma najbolj nevarne tik zatem, ko so zadele: štirikrat jim je uspelo doseči dva zadetka v razponu ene minute. Prav tako so nasprotnice vnovič zvišale posest žogice. V 9. minuti pa se je našim nekaj metrov čez sredino ponudila priložnost iz prostega strela. Na podajo Mance Colarič je prvi zadetek za Slovenijo na kvalifikacijah z razdalje dosegla naša Darja Dolenec! Slovenkam je dosežen gol vidno pomagal, saj so zaigrale bolje, z več blokiranimi streli v obrambi in več priložnostmi v napadu. V 14. minuti je Tanjo Matijašević v golu zamenjala Laura Žavbi. Danke so bile kljub menjavi še naprej učinkovite in v drugem delu znova dosegle pet zadetkov.

V tretjo tretjino so naše krenile z bolj agresivnim pokrivanjem po celem igrišču in vidno izboljšale igro, Danke pa so se malce ustavile. Visoko pokrivanje se je obrestovalo, saj so si Slovenke žogico velikokrat priborile že na polovici nasprotnic. Prav tako so bolje zapirale podaje v osrednji del obrambe, od koder so bile Danke z močnimi in natančnimi streli čez celotno tekmo najbolj nevarne. Po dobri obrambni akciji so imele Slovenke priložnost iz protinapada. Nesebično je žogico pred dansko vratarko na drugo stran podala Nina Ferkolj, ki jo je v prazen gol za drugi zadetek Slovenk na tekmi potisnila Marjetka Pirc.

V tem obdobju je selektor Šega znova postavil igro na dva napada, kar je pomenilo bistveno bolj izenačen zaključek, saj so si naše pripravile vse več (pol)priložnosti. Kljub temu je bil zaostanek iz prvih dveh tretjin previsok, zato so morale na koncu priznati premoč nasprotnicam z Danske, ki so učinkovito kaznovale napake v obrambi, ki so bile večinoma posledica bolj napadalne postavitve. Dva zadetka in zadnja tretjina so kljub temu dober obet za jutrišnjo tekmo s Francijo ob 10. uri, na kateri se bodo naše borile za prvo zmago na kvalifikacijah v Madridu!

Slovenija! Slovenija 2 : 13 Danska (0:5; 1:5; 1:3)


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije