Slovenke iz Madrida z zmago!

February 5, 2017

Da bodo Slovenke s Francijo lahko igrale je bilo moč predvidevati že na podlagi rezultatov. Naše so kmalu vzpostavile prevlado na igrišču, vendar so Francozinje stale dobro v obrambi in dopuščale le strele z razdalje. V 9. minuti so naše vendarle uspele prvič zadeti. Pred vrati Francozinj je bila ob odbiti žogi nepopustljiva Karin Žavbi. Žal so punce, kljub dobri igri, le devet sekund pred odmorom prejele zadetek za izenačenje.

Francozinje so nadaljevale silovito. Po vsega 21-ih sekundah je bila po ukradeni žogici pred našim golom dobro postavljena Faustine Dupre. Kljub prvemu zaostanku so se naše dobro odzvale in z nagajivim strelom s sredine izenačile. Zadela je kapetanka Anamarija Košir. Francozinje so začele delati napake v prehodu v napad, kar je v 26. minuti po postreženi žogi kaznovala še Laura Kumberger. Do konca tretjine so naše nadzorovale potek srečanja, a izrazitejših priložnosti ni bilo. Francozinje so samo tu in tam uspele zaposliti Žavbijevo, ki je bila zelo zanesljiva.

V zadnjem delu so naše še bolj dominirale, še več posesti je prišlo na račun utrujenosti Francozinj, ki so igrale že svojo četrto tekmo izrazito obrambno. Slovensko vodstvo je na 4 : 2 nadgradila Marjetka Pirc, žal pa je po naši napaki iz neposredne bližine v 53. minuti za priključek od prečke zadela Marine Klopfenstein. Naše so kljub bližajočemu se zaključku nadaljevala potrpežljivo in disciplinirano v situacijah, ko je bilo potrebno braniti. Ob koncu so Francozinje poskusile s šestimi igralkami, a je naša obramba, predvsem po zaslugi vratarke Žavbi, zdržala. Ta ja v enem izmed zadnjih napadov Francozinj nanizala kar nekaj zaporednih obramb. Ko je na uri zmanjkalo sekund, so lahko Slovenke ob prvi zmagi na kvalifikacijah zasluženo dvignile roke. Bravo, punce. Slovenija! Srečno pot domov.

Slovenija 4 : 3 Francija (1:1, 2:1, 1:1)


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije