Sezona je v polnem zamahu

November 6, 2017

V tekmovalno sezono 2017/2018 so zakorakala vsa moštva našega kluba razen kategorije do 13 let, ki jo prvi turnir čaka to nedeljo, 12. novembra, v Škofji Loki. Članice so premagale Polansko bando in remizirale z Ladyzone Borovnica. Člani so v gosteh izgubili proti Borovnici, ekipa U16 pa je na prvem turnirju zmagala in remizirala.

Letošnja sezone se je pričela nekoliko kasneje, v zvezi je prišlo do sprememb, ki so se odrazila tudi na tekmovalnem področju, tako bo letos druga članska jakostna liga potekala na malem igrišču, v ženski kategoriji pa bo poleg prvenstva na velikem igrišču potekalo še pokalno tekmovanje na malem igrišču po turnirskem sistemu. Prvi turnir bomo organizirali v domači športni dvorani Edvarda Peperke, in sicer 26. novembra (prva tekma ob 8.30). Nedeljski žreb je določil, da se bomo v polfinalu pomerili z drugo ekipo Polanske bande, preostalo srečanje pa bosta odigrali prva ekipa Polanske bande in aktualne prvakinje Ladyzone Borovnica.

Žensko prvenstvo na velikem igrišču je sicer že v polnem zagonu, 22. oktobra so naše članice gostovale v športni dvorani Trata in v tesni tekmi premagale Polansko bando z 2:3. Druga tekma za našo žensko ekipo je bila na sporedu preteklo nedeljo, ko so članice doma pričakale pomlajeno ekipo iz Borovnice. Igralke Olimpije so si priigrale več priložnosti, a se kljub temu v drugi tretjini znašle v zaostanku po napaki v obrambi. Zelo dobra igra v zadnji tretjini je prinesla izenačenje, z nekaj sreče pa bi lahko bil izkupiček popoln. Omeniti velja, da je našo dolgoletno vratarko Lauro Žavbi v golu zamenjala Nina Maver, ki se je na obeh tekmah izkazala z odličnimi obrambami.

Okrepljena članska ekipa

Bistveno bolj prevetrena je članska ekipa, ki si jo v pretekli sezoni zapustili nekateri pomembni člani, a se je moštvo čez poletje okrepilo z nekaterimi igralci sedaj bivšega kluba Slavije (Miha Vozel, Jure Noč, Luka Kovačič, Andrej Zadravec in Žan Blaž Slivnik). Prvo tekmo proti Borovnici v gosteh so fantje po vodstvu v prvi tretjini izgubili s 3:7, kar pa kljub porazu daje misliti, da je ekipa na pravi poti po zelo slabi lanski sezoni. Naslednja tekma članske ekipe bo to soboto ob 18.30 v domači dvorani Edvarda Peperke. Nasprotnik pa državni prvaki iz Škofje Loke.

Zelo spodbudno pa je v sezono vstopila ekipa U16, kjer je letos v vlogi trenerja član prve ekipe Matjaž Vrečič. Na prvi tekmi so z zadetkom v zadnjih sekundah premagali ekipo Zelencev s 7:6, proti Borovnici pa remizirali s 3:3. Naslednji turnir mladince čaka 19. novembra v Mojstrani. Ekipa do 13 let po drugi strani še čaka na uvod v sezono, toda čakanja bo prav kmalu konec. Že v nedeljo se bodo namreč v Škofji Loki pomerili najprej z Borovnico, nato pa še s Polansko bando. Trenerju Jaki Kumpu se je letos pridružil Luka Potočnik; oba sta člana članske ekipe.

Ob začetku sezone se zahvaljujemo sponzorjem, zvestim navijačem pa obljubljamo borbeno in zanimivo sezono. Se vidimo.

Razpored tekem najdete tudi na spletni strani zveze. Za novice, fotografije s tekem in vse v zvezi z aktivnostmi kluba spremljajte našo Facebook stran!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije