Prva letošnja točka

October 16, 2016

Člani so se včeraj, 15. oktobra, odpravili v Idrijo, kjer so odigrali tretjo tekmo državnega prvenstva. Vseskozi je bil rezultat zelo tesen, zeleni pa so zaostanek lovili vse od 5. minute, ko je prvič zadel Logar. Kump je s strelom s polrazdalje prvič izenačil le nekaj minut kasneje in s tem postavil rezultat tretjine.

Drugo tretjino so bolje začeli Žirovci, ki so ob uspešno izvedeni igri z igralcem več povedli s 3 : 1, za znižanje pa je imenitno podajo Kumpa z branilskega položaja v gol pospremil Lebinger. V zadnjem delu se je tempo igre dvigoval. V želji po vnovičnem vodstvu za dva zadetka so močno pritiskali domači, kar se jim je obrestovalo v 49. minuti, ko so imeli na voljo kazenski strel. Za svoj tretji zadetek ga je spretno izvedel Tine Logar. Obe ekipi sta nadaljevali z napadalno igro; dobra posredovanja vratarjev in nekaj zadetih okvirjev gola pa je preprečilo spremembo rezultata vse do zadnjih minut srečanja.

Po taktični prekinitvi smo z lahkim strelom z razdalje z nekaj sreče najprej znižali rezultat. Bili smo v naletu, vendar je bil slabo minuto kasneje na podlagi vprašljive sodniške odločitve izključen naš krilni napadalec Miha Ahlin. Pritisk na nasprotnika kljub igralcu manj se je izplačal, saj smo izsilili izključitev tudi na strani Žirovcev. V igri štirih proti štirim smo dvajset sekund pred koncem uspeli izenačiti – natančen je bil Aleš Molk.

Odlično se je v golu znova znašel Jan Snedic, svojo prvo tekmo v 1. SFL pa je odigral mladi napadalec Ožbej Bedič. Z igro še nismo povsem zadovoljni, a počasi uspevamo realizirati taktično postavitev; manjka le še nekaj uigranosti. Olimpija!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije