Pretekli vikend je bil pester!

October 11, 2016

Pretekli vikend smo odigrali kar nekaj tekem. Najprej so se v soboto v dvorano Poden odpravili člani, ki so izgubili z visokim rezultatom 2 : 13. Prevetrena ekipa bo potrebovala še kar nekaj časa, da bo lahko znova dosegla raven igre v preteklih sezonah, toda rezultat dela v pripravljalnem obdobju je viden. Škofjeločani so čez celotno srečanje vršili pritisk globoko na naši polovici, mi pa smo svoje priložnosti iskali predvsem iz protinapadov in ob maloštevilnih napakah nasprotnika. Svoj prvi zadetek za Olimpijo je sicer dosegel Jani Bambič.

dsc_0665

Naslednji dan, v nedeljo, so v dopoldanskih urah svoji prvi dve tekmi sezone odigrali igralci ekipe do 16 let. Proti vnovič izjemno močni prvi ekipi Insporta so prikazali dobro igro predvsem v prvem polčasu, ko so zadeli dvakrat. V golu se je dobro znašel Tim Petrič, ki sicer ni navajen stati med vratnicama. V lanski sezoni smo namreč izgubili prvega vratarja. Končni rezultat prve tekme je bil 2 : 11. Drugo tekmo proti Zelencem so naši fantje prav tako izgubili relativno visoko s 4 : 9, vendar bolj na račun slabše igre kot razlike na igrišču. Izstopale so predvsem napake v obrambi.

dsc_0844

Zgodaj popoldne so zadnjo tekmo vikenda odigrale članice. Ekipo Borovnica fllorballshop.si so premagale s 14 : 1. Punce so razveselile predvsem s tekočo in navdahnjeno igro tako v napadu kot tudi v obrambi. Z nekaj dobrimi obrambami se je izkazala vratarka nasprotne ekipe Julija Stopar. Borovničanke se kljub rezultatu niso predale in v zadnji tretjini dosegle zaslužen zadetek.

clanice

Polona Dakskobler: »Naša ekipa je po odpadli tekmi v septembru vendarle dočakala prvo tekmo sezone. Lahko rečem, da sem tekmo začela z malce treme, a je ta po koncu prve tretjine in treh zadetkih povsem minila. Drugo in tretjo tretjino sta se tempo igranja in rezultat le še višala, tako so lahko vse igralke dobile možnost za igranje. Vzdušje v ekipi je bilo ves čas tekme vrhunsko; razveselile smo se prav vsakega zadetka, čeprav jih ni bilo malo. Svojo prvo točko za podajo pa je dosegla tudi vratarka Laura Žavbi. Ponosna sem na vse soigralke in na trenerja, pridno treniranje se je obrestovalo. Olimpija!«


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije