Odlično z Norveško

February 2, 2017

Drugo tekmo kvalifikacij so naše punce začele že bolj samozavestno. Čeprav so Norvežanke prek Thorvaldsenove zadele že v 57. sekundi, jih to ni zmedlo, hitro pa se je ogrela, znova zanesljiva vratarka Tanja Matijašević, ki je mrežo nato ohranila nedotaknjeno nadaljnjih 23 minut. Kljub vnovični nizki posesti, visoka posest nasprotnic ni pomenila povišanja prednosti, saj so bile popravljene določene napake v obrambi, kar je Norveški onemogočilo pripravo napadov z izdelanimi streli. Na nasprotni strani je bilo nekaj priložnosti Slovenk, predvsem ob koncu tretjine, ko je bil prenos iz obrambe v napad bolj tekoč.

Nadaljevanje je postreglo s podobnim razmerjem na igrišču. Nasprotnice so narekovale tempo ter počasi in potrpežljivo oblikovale napade malo čez sredino igrišča. Slovenke so menjavo igralnih položajev in igro za golom reševale z dobro taktično postavitvijo, vendar se je tu in tam vseeno ponudila kakšna bolj izrazita priložnost. Nekajkrat je gol preprečila Tanja, dvakrat pa jo je Norvežankam v drugem delu vendarle uspelo premagati. Prvič po premetenem rahlem strelu z levega branilskega položaja, drugič s podajo v osrčje obrambe, po kateri je bila s strelom iz obrata znova natančna Thorvaldsenova.

V zadnji del so naše krenile še bolj odločno, nasprotnice so narekovale tempo, toda Slovenke so delovale bolj sveže kot v zaključku včerajšnje tekme. V osmi minuti je sicer za 0 : 4 zadela Knudsenova, a hkrati so Norvežanke počasi izgubljale delež posesti. V 15. minuti je ob višjem pokrivanju obrambni igralki žogico ukradla Estera Vehar, a vratarka Dahler je njen strel žal obranila. Sledil je odmor na naši strani, selektor je premešal napade in zaigral samo z dvema. Zadnjih pet minut so bile naše enakovredne nasprotnice in si pripravile nekaj dobrih priložnosti. Na podajo Kumbergerjeve je v izjemno obrambo s parado s strelom na prvo norveško vratarko prisilila Ferkoljeva. Na drugi strani je takoj sledila priložnost Norvežank, ki jo je z obrambo tekme ukrotila Tanja. Živahno dogajanje na koncu se žal ni končalo z našim prvim zadetkom, a punce so odigrale odlično tekmo, bile še boljše v obrambi, kar je gotovo dobra popotnica pred dnevom počitka in pripravo na tekmo z ekipo Danske. Gremo punce! Slovenija!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije