Kljub porazu obetaven začetek ekipe U19

October 14, 2018

Ekipa do 19 let je na prvi tekmi sezone doma izgubila proti aktualnim državnim prvakom iz Škofje Loke s 4:10 (1:1, 2:2, 1:7). Kljub temu da je več kot polovica igralcev Olimpije sploh prvič zaigrala na velikem igrišču, sta bili ekipi do zadnje tretjine povsem poravnani.

Začetek je bil za zeleno ekipo odličen. Po podaji Matica Češnovarja je že v prvi minuti zadel Robi Praprotnik, Ločani pa so potrebovali kar nekaj časa, da so začeli nadzirati potek tekme. Dve minuti pred koncem prvega dela je izenačil Blaž Tomc, pol minute pred tem pa je naš vratar David Milijašević Luki Peklaju obranil kazenski strel.

V drugem delu je bila posest žoge še nekoliko bolj na strani gostov v tradicionalni rumeni opravi, ki so premoč pretvorili v prednost 3:1. Usodna je bila četrta minuta druge tretjine, ko sta zadela Gašper Dagarin in Lovro Oblak. Težave v obrambi Olimpije so se nadaljevale, a je ekipo pri aktivnem rezultatu držal zelo razpoloženi vratar Milijašević.

Gol za približek je v enem izmed hitrih napadov z natančnim strelom s krilnega položaja dosegel Jaka Potočnik, 18 sekund pred koncem tretjine pa je po odličnem prodoru za izenačenje svoj drugi zadetek na tekmi prispeval Robi Praprotnik (3:3).

Le nekaj sekund pozneje so imeli igralci Olimpije po prekršku zadnjega igralca Insporta priložnost znova povesti. Kazenski strel je tokrat obranil gostujoči vratar Jaka Zupančič. V zadnjih 20 minutah igre so bili nato gostje izrazito boljši nasprotnik, saj so tretjino dobili z delnim izidom 7:1, kar je zadostovalo za končnih 10:4. S hat-trickom je svoj debi na velikem igrišču v zelenem dresu sicer obeležil Robi Praprotnik.

»Z rezultatom smo sledili ekipi Insporta vse do zadnje tretjine, kjer pa je na žalost prevladala izkušenost nasprotne ekipe. Kljub temu smo na igrišču prikazali borbeno igro in postavili dobre osnove za nadaljevanje sezone. Rad bi še povedal, da sem zelo ponosen na vse soigralce, sploh tiste, ki so danes prvič zaigrali na velikem igrišču za ekipo U19,« je misli po tekmi strnil kapetan Jaka Kump.

Naslednja tekma naših mladincev bo na sporedu prihodnjo nedeljo ob 18.00 v športni dvorani Poden, kjer bodo palice prekrižali z ekipo Insport B.

FBK Olimpija: FBK Insport


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije