Kadeti z dobro igro, a le eno zmago

October 10, 2018

Letošnjo sezono kategorije do 16 let smo otvorili z medsebojnim obračunom med ekipama A in B. Bolj izkušena A ekipa je prišla na turnir nekoliko oslabljena, saj je pogrešala vratarko Lano Markovič. V golu sta se namesto nje preizkusila Matevž Korošec in Matic Češnovar. Kljub temu so suvereno premagali naše manj izkušene in tudi kar precej mlajše fante.

Na naslednji tekmi se je A ekipa pomerila s fanti iz Borovnice. Vsako leto so tekme z Borovnico pravi derbiji in tudi letos je ta obračun upravičil vsa pričakovanja. Tekmo so fantje začeli zelo dobro. Pri vodstvu 2:1 sta sledili dve ključni izključitvi. Sprva je bil izključen Grega Turk Šventner kar za 5 minut, nato pa je z dvominutno izključitvijo sledil še Martin Gombač. Fantje so zdržali sedem minut brez igralca in v tem času prejeli le 3 gole. V drugi polčas so stopili bolj odločno in tekma se je takoj razživela. Ker smo lovili rezultat smo poskusili z igro brez vratarja, ki se je zelo obrestovala. Rezultat je bil izenačen minuto pred koncem tekme. Žal pa je igralec Borovnice iz bulija vrhunsko zadel gol tik pred koncem tekme in jo tako odločil. Premoč smo tokrat morali priznati fantom iz Borovnice.

Sledila je tekma naše B ekipe proti ekipi iz Zelencev. Tekmo so mladi fantje začeli zbrano in se držali taktike, ki je bila zadana pred začetkom tekme. Kmalu pa se je pokazala neizkušenost naše ekipe, saj smo po napakah v obrambi prejeli nekaj hitrih zadetkov. Kljub temu nismo odnehali, ampak drugi polčas začeli precej bolj samozavestno, za kar smo bili nagrajeni s tremi zadetki. Tekma se je končala z rezultatom 11:3 v prid Zelencev.

Trenerja obeh ekip Olimpije sta bila kljub porazom zelo zadovoljna z igro naših fantov, saj so pokazali željo po igri in pravo borbo za zmago, zato s prvega turnirja odhajamo z dvignjenimi glavami.

Olimpija!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije