Finalni turnir – lep dan za ženski floorball

July 31, 2016

V zaključne tekme so se naše članice podale z željo po uvrstitvi v finale. Polfinalno srečanje so odigrale proti Poljankam, ki so po rednem delu zasedle drugo mesto. Kljub prejetemu zadetku v prvi minuti, so v nadaljevanju naše vzpostavile svojo igro in imele dobre priložnosti. Zmagovalke je – kot se je izkazalo – odločila druga tretjina, ko smo v zelo kratkem času prejeli štiri zadetke. Vseeno pa smo ob koncu tretjine izkoristili igro z igralko več in znižali rezultat na 1 : 5.


V zadnji del so članice krenile odločno in najprej zadele po imenitni paralelni podaji in natančnemu strelu s strani. Nato so izkoristile še vnovično izključitev nasprotnic, žal pa je vratarka Poljank z nekaj dobrimi obrambami preprečila približanje na en zadetek. V bolj napadalni postavitvi je prihajalo do nekaterih napak ter izključitev in dveh kazenskih strelov, ki jih je uspešno obranila naša vratarka, vseeno pa nismo morali zdržati druge igre z igralko manj, ko smo prejeli odločujoči zadetek za 3 : 6.

Zasluženo sta se tako v finalu pomerili ekipi Borovnice in Polanske bande. Tekma je ponudila vse, kar lahko ponudi ekipni šport. Poljanke so z začetnim pritiskom, ki jim ni najbolje uspel na tekmi proti nam, hitro ušle na tri zadetke prednosti, vendar so Borovničanke počasi, a vztrajno vzpostavile svojo igro posesti, globokega pokrivanja in podvajanj.
Rezultat se je zatem, ko so aktualne prvakinje iz Borovnice izenačile na 4 : 4, gibal na golu razlike, vseskozi pa so vodile Poljanke, lovile pa Borovničanke. Gledalci so lahko videli izrazito napadalno postavitev Borovničank in premišljeno obrambo, ki so jo igralke Polanske bande nadgrajevale z močnimi in natančnimi streli z razdalje. Izkazale so se tudi mlajše igralke, za katere so tovrstne tekme še toliko težje.

Ko so proti koncu zadnje tretjine iz protinapada Poljanke zadele za 6 : 5, so jih v obrambnih prizadevanjih še izdatneje začeli spodbujati domači gledalci. In bile so zares blizu uspeha, toda le dve sekundi pred koncem je Borovnici z odmerjenim strelom v gnečo pred golom uspelo izenačiti. V petminutnem podaljšku so imele domačinke nekaj več priložnosti, a se rezultat ni spremenil. Sledili so kazenski streli, po katerih so se obranitve naslova državnih prvakinj veselile igralke ekipe Lady Zone Borovnica. Obema ekipama čestitamo.
V tekmi za tretje mesto, ki je bila odigrana pred tem, pa so si naše igralke z izidom 7 : 3 prislužile bronasto medaljo. Čestitke tudi novinkam ŠD Zelenci, ki so prikazale borbeno igro in z delom v klubu skrbijo za to, da bo v prihodnje na tekmah ženskega floorballa še bolj pestro in zanimivo.
Naziv najbolj koristne igralke prvenstva je pripadel Anamariji Košir, ki si ga – kljub številnim odličnim posameznicam – ne zasluži zgolj po točkah. Za najboljšo vratarko pa je bila proglašena mlada, odlična Tina Čemažar, ki bi lahko v prihodnosti nadomestila ključni slovenski vratarski imeni Matijašević in Žavbi.

Naša ženska ekipa si je torej po zanimivi sezoni, v kateri je bilo po dolgem času več ekip, priborila tretje mesto. Igralkam, ki so tekom sezone pridno trenirale in vidno napredovale, na koncu pa jim je zmanjkalo za željeno uvrstitev v finale, čestitamo. V prihodnje si naše igralke in ženski floorball želijo in zaslužijo videti še več gledalcev. Olimpija!

 

KONČA RAZVRSTITEV:
1. Lady Zone Borovnica
2. FBK Polanska Banda Ž
3. FBK Olimpija Ž
4. ŠD Zelenci Kr. Gora Ž


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije