Ekipa U16 osvojila 3. mesto

August 1, 2016
Včeraj je v dvorani Vitranc v Kranjski Gori potekal zaključni turnir za kategoriji U11 in U16. V polfinale se je uvrstila naša prva ekipa, ki se je za vstop v finale pomerila z Insportom iz Škofje Loke. Nekaj časa smo dobro držali obrambo, a je bil nasprotnik, tako kot čez celotno sezono, enostavno premočan (2 : 10). Njihova hitra in nesebična igra jim je v navezi s hitrimi podajami kasneje prinesla tudi povsem zaslužen naslov državnega prvaka. Drugo mesto so osvojili gostitelji turnirja, borbeni Zelenci.
Mi pa smo se za tretje mesto na parketu srečali s Polansko bando, v kateri brani odlična Tina Čemažar in s fanti povsem enakovredno igra nekaj punc, ki so prav gotovo prihodnost ženskega floorballa. Začeli smo z bolj napadalno postavitvijo, a so bili bolj učinkoviti igralci in igralke v rumenih dresih. Po prvem polčasu so vodili s 3 : 1. V drugem smo hitro zadeli za znižanje, vendar znova prejeli zadetek po slabem pokrivanju pred golom. Dobrih šest minut pred koncem pa smo si vendarle začeli pripravljati več priložnosti. V vsega treh minutah smo zadeli trikrat in poskrbeli za imeniten preobrat (5 : 4). Ob koncu je za bronasto medaljo nekajkrat odlično posredoval tudi naš varuh mreže Matic Barbič.
Naši bronasti fantje in punca: Barbič Matic, Gregor Duh, Jaka Kump, Mark Mataruga, Nik Pogačnik, Vid Toni, Luka Potočnik, Brina Petrle in Nejc Pelhan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije