Dan za počitek in pogovor s selektorjem Nejcem Šego

February 3, 2017

Na socialnih omrežjih je videti, da so punce zelo sproščene. Kakšno je vzdušje v ekipi?

Vzdušje v naši reprezentanci je razvidno na posnetkih. Kot ekipa rastemo na in izven igrišča. Vzdušje je fenomenalno, sodelovanje s strokovnim štabom pa kot bi se ga lahko le želeli.

Kakšni so bili občutki po uvodni tekmi s Švedsko?

Dobri občutki so se pokazali že na ogrevanju, punce so pokazale svoj pravi obraz, po koncu tekme pa smo si tudi povedali, da je to, to. Presenetili smo ne glede na malce visok rezultat in tisti padec koncentracije na koncu. Lahko bi prejeli kakšen zadetek manj, ampak na splošno je bila prikazana igra kar dobra.

So imele igralke kaj težav s privajanjem na umetno podlago? Kakšna je sicer organizacija?

Podlaga je puncam ob prvem stiku predstavljala manjši problem. Na uvodnem treningu, ki smo ga imeli, smo se osredotočili na vaje s čim več podajami, streli in gibanje z žogo. Organizacija je bila na začetku zaskrbljujoča. Na prevoz do hotela smo recimo čakali eno uro. Tudi pri hrani je bil prvi dan manjši spodrsljaj, ampak stvari so se izboljšale, tako da lahko rečem, da opravljajo dobro delo. Punce so drugo tekmo odigrale že vidno bolje.

Kaj bi izpostavili kot ključno na tekmi z Norvežankami?

Kot ključno za boljšo igro in zelo dober rezultat po mojem mnenju, bi izpostavil analizo prve tekme. Brez olepševanja smo puncam povedali določene stvari. Napake smo zreducirali na minimum, plod tega je rezultati proti Norveški. Skratka: naloge so mnogo bolj jasne tudi v praksi, ne samo v teoriji.

Kako so se igralke, ki takšnih tekem doma niso vajene, spoprijele s psihološkim pritiskom? Kaj pa vodstvo?

Glede na to, da v domačem državnem prvenstvu ne igramo velikega floorballa in glede na vse pripetljaje, ki se dogajajo v zvezi, mislim, da nas ne more nobena stvar več tako zelo presenetiti. Tudi punce so se zelo dobro in hitro privadile na veliko igrišče, sploh glede na omenjene trenutne pogoje, ki jih imamo doma. V veliki meri so k temu pripomogle tudi dobro rangirane nasprotnice, saj so punce v igri z njimi še bolj željne dokazovanja.

Se že kaj čuti utrujenost, bo prišel dan premora prav?

Utrujenost se pri določenih pozna. Odkrito povedano: nekatere povejo, da so utrujene, druge o tem ne razglabljajo toliko oziroma ne želijo tega pokazati, ampak mislim, da je dan brez tekme zadeva, ki bo blagodejno vplivala na vse. Prosti dan za nas vseeno ne pomeni poležavanja, saj ga bomo kljub temu preživeli aktivno. Bo pa seveda več poudarka na tem, da spočijemo mišice in predvsem glavo.

Kaj boste počeli, kaj si boste ogledali?

Današnji dan je namenjen team buildingu, odhodu v center Madrida. Skupaj s pomočnikoma in nekaterimi puncami pripravljamo kar pester spremljevalni program čez celotne kvalifikacije. Tako da dolgčas nam ni, ne glede na to, ali gremo v center ali smo na obrobju tega industrijskega območja. Vseskozi delamo na tem, da se imamo dobro.

Ste si uspeli ogledati tekmo danske ekipe? Kako boste pristopili k tej tekmi?

Da, uspeli smo si ogledati dobro tretjino tekme Danske s Švedsko. S tem si nismo mogli veliko pomagati, saj so Švedinje dominirale tudi na tej tekmi. Smo si pa ogledali posnetke drugih tekem na Youtubu. Pristop k tekmi bo še z malo več poguma in drznosti, torej s še bolj agresivno igro; če nam bo to seveda omogočala fizična pripravljenost.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije