Članice z zlatim zadetkom do prve zmage

September 28, 2018

Članice so serijo državnega prvenstva, ki se igra na štiri dobljene tekme, otvorile z domačo zmago proti Polanski bandi, potem ko je v peti minuti podaljška zlati zadetek za končnih 3:2 dosegla Ana Novak.

Igralke Olimpije so v srečanje krenile samozavestno in prvo tretjino povsem diktirale igro, manjkala je le natančnost pri zaključkih, zaradi česar so gledalci prvi zadetek videli šele v drugem delu, ko so po nekaj dobro izvedenih protinapadih prek Nastje Kavčič povedle Poljanke. Natanko štiri minute kasneje je po ukradeni žogi rezultat poravnala Monika Vidovič (1:1). Kljub priložnostim na obeh straneh nobeni izmed ekipi v drugi tretjini ni uspelo zadeti še drugič.

Naše igralke so prvič povedle v sedmi minuti zadnje tretjine, ko je po spretno izvedenem prostem strelu po podaji Teje Gospodarič zadela kapetanka Manca Colarič (2:1). Igralke Olimpije so nadaljevale s pritiskom, a je namesto ugodnejše prednosti pet minut kasneje sledil zelo lep backhand zadetek poljanske krilne napadalke Lejle Stanonik. Tik pred koncem rednega dela je igralke Olimpije z izjemno obrambo po protinapadu Poljank rešila vratarka Laura Žavbi, ki je sicer vnovič blestela v golu.

Tekma se je nadaljevala s podaljškom, saj dekleta igrajo serijo na štiri zmage, v kateri se ob izenačenem rezultatu igra petminutni podaljšek, po potrebi pa sledijo kazenski streli. Tokrat to ni bilo potrebno, saj je Ana Novak po podaji iz prostega strela 37 sekund pred koncem z razdalje natančno merila v levi zgornji kot in Olimpiji priborila prvo zmago sezone.

Naslednja tekma državnega prvenstva bo 4. novembra ob 16.00 v športni dvorani na Trati. Še pred tem pa je prihodnjo nedeljo, 21. oktobra, v Borovnici na vrsti pokalno tekmovanje. Vabljeni!

FBK Olimpija 3:2* Polanska banda


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije