Članice z drugim mestom v polfinale!

February 26, 2017

Danes so članice v dopoldanskih urah odigrale še zadnjo tekmo letošnjega rednega dela državnega prvenstva. Nasproti so jim stale igralke iz jeseniškega Thundra, s katerimi so imele zmajčice veliko težav na predhodnem gostovanju. Na koncu so se namreč razšle z remijem.

Tudi tokrat so gostje začele izjemno in povedle po vsega desetih sekundah. Vodstvo so nato še povišale v šesti minuti in imele pred tem še nekaj izrazitih priložnosti. Obramba si je privoščila nekaj neznačilnih napak in k sreči rezultat ni bil višji. Manj kot minuto po drugem prejetem zadetku so članice zadele za znižanje, do konca tretjine pa ob powerplayju še za izenačenje.

Druga tretjina je bila kar se tiče igre že boljša, a še vedno so imele nasprotnice veliko prostora in prišle do nekaterih dobrih priložnosti, toda ogrela se je tudi vratarka Olimpije Laura Žavbi. V nadaljevanju je steklo v napadu, saj so naše pobegnile na varno razdaljo, s pomočjo katere so lahko nato nadzorovale potek srečanja. Dvakrat so ob desetih danih golih zadele tudi ob igralki manj.

V zadnjih petih minutah je na naši strani žal prišlo do poškodbe. Borbeni Moniki Vidovič, ki je danes prispevala prvi in podala za drugi zadetek, želimo čimprejšnje okrevanje. Igralke Olimpije so s tem končale redni del sezone, v katerem so dosegle šest zmag, dva remija in dva poraza. 90 danih in 25 prejetih zadetkov odraža ekipni napredek, s katerim odlične članice samozavestno stremijo v končnico.

Prva tekma polfinala bo 12. marca v domači dvorani, tekmice pa prihajajo iz ekipe Polanska banda. Igra se na dve dobljeni tekmi, gledalci ste lepo vabljeni k spodbujanju naše ženske članske ekipe! Olimpija!

FBK Olimpija 10 : 2 FBC Thunder Enos Jesenice


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije