Članice uspešne v Mojstrani, člani proti Žirem znova iztržili remi

January 23, 2017

Redni del sezone za člane in članice se bliža koncu. Člani so preteklo soboto odigrali domačo tekmo z Žirovci, s katero so se na prvi tekmi v Idriji razšli z remijem. Prvo tretjino so fantje začeli učinkovito, in povedli po lepi akciji, ko je po diagonalni podaji Kumpa zadel Ahlin, zatem pa se jim je ponudila še priložnost v igri z igralcem več, a so Žirovci z nekaj sreče izenačili preko Marcela Kavčiča. Znova nas je po prestreženi žogici v vodstvo popeljal Vrečič, za odtenek boljšo igro pa smo do konca tretjine nadgradili z golom za 3 : 1.

Drugi del je bil še bolj izenačen, obe ekipi sta imeli priložnost zadeti tudi v igri z igralcem več, kar pa ne eni ne drugi ni uspelo izkoristiti. Gol Žirovcev za znižanje na zadetek zaostanka je padel v 29. minuti, ko je po močni diagonalni podaji Novaka znova zadel Marcel Kavčič. Minuto pred koncem drugega dela je po samostojni akciji z natančnim strelom v desni zgornji kot z razdalje za naše znova zadel Vrečič.

V zadnji del smo krenili nezbrano in si s številnimi izključitvami otežili obranitev prednosti. V igri z dvema igralcema manj smo sicer zdržali, a se je izgubljena energija poznala v nadaljevanju, ko je Žirovcem z dvema zadetkoma uspelo poravnati izid; enkrat po napaki v pokrivanju, drugič pri prenosu igre v napad. Boljši tekmec so bili ob koncu gostje, s kar nekaj sreče pa je vendarle ostalo pri rezultatu 4 : 4. Z delitvijo točk smo lahko zadovoljni.

FBK Olimpija 4 : 4 FBC Žiri (3 : 1; 1 : 1; 0 : 2)

Na našem Youtube kanalu so že objavljeni vrhunci tekme.

V nedeljo so bile nato na vrsti naše članice, ki so se s peto zmago še utrdile na drugem mestu lestvice. Tekma v Mojstrani je bila bolj ali manj enostranska, kar je povsem pričakovano, saj domačinke v državnem prvenstvu nastopajo šele drugo leto. Kljub visokemu rezultatu je srečanje minilo v športnem duhu, nekaj priložnosti pa so si, predvsem v drugi tretjini, pripravile tudi Zelenke. Po eni izmed teh je z odličnim backhand strelom v zgornji desni kot zaključila Teja Lahajnar. Ekipi iz Zelencev se zahvaljujemo za srečanje in dober obisk na tribunah. Upamo, da jim ne zmanjka motivacije, da bodo tekme naslednjo sezono še bolj zanimive in da bomo tudi z njimi v prihodnje skrbeli za napredek slovenskega ženskega floorballa.

ŠD Zelenci Ž 1 : 18 FBK Olimpija (0 : 7; 1 : 4; 0 : 7)


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije