Članice s tretjo zaporedno zmago do naslova prvakinj

February 26, 2018

Članice Floorball kluba Olimpije so včeraj v športni dvorani na Trati odigrale predzadnji krog državnega prvenstva in na tekmi s Polansko bando tesno zmagale z 1:0, kar pa pomeni, da so si z devetimi točkami že zagotovile prednost, ki jim ne glede na razplet preostalih tekem že prinaša prvi naslov državnih prvakinj.

Hkrati je to tudi prvi naslov slovenskega prvaka v floorballu za klub iz Ljubljane. Tekmo so članice začele zelo dobro, imele v prvi tretjini očitno pobudo, ki pa se je odrazila zgolj z enim zadetkom krilne napadalke Jingjing Ye, ko je po podaji Ane Novak zadela neubranljivo v desni zgornji kot.

Nadaljevanje je bilo precej izenačeno, Poljanke pa so si počasi začele pripravljati zelo dobre priložnosti, a do spremembe rezultata, predvsem po zaslugi tokrat res izjemne vratarke zelenih Laure Žavbi, ni prišlo. Kljub pritisku domačink so se igralke Olimpije z zbranostjo pri obrambnih nalogah uspele otresti zaključnega naleta.

Ob zaključnem zvoku sirene so članice z visoko dvignjenimi rokami proslavile svoj prvi naslov državnih prvakinj, ki so ga potrdile s tretjo zaporedno zmago, po tem ko so v prejšnjih dveh krogih najprej doma prav tako tesno premagale Poljanke s 4:3, na Brezovici pri aktualnih prvakinjah pa so bile boljše s 6:2.

Na petih dosedanjih tekmah so si končno zmago zagotovile s štirimi zmagami in remijem, do konca jih sicer čakata še domača tekma z Borovničankami, ki bo 11. marca, in slab teden kasneje, natančneje 17. marca, finale pokalnega tekmovanja na malem igrišču v Poljanah s prvo ekipo Polanske bande.

EkipaTekmeZmageRemiPoraziTočke
FBK Olimpija651011
Ladyzone Borovnica60131
Polanska banda62036

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije