Članice po razburljivi seriji v finalu

April 11, 2017

Tako kot v moškem finalu državnega prvenstva, kjer bo odločala tretja tekma, je bilo pri ženskah izjemno napeto že v polfinalu. Igralke Olimpije so si preteklo nedeljo šele na tretji tekmi priigrale nastop v finalu, ko so pred domačimi gledalci s 6:2 premagale borbene Poljanke. Serija, katere skupni rezultat 15:13 nakazuje, kako tesno je pravzaprav bilo, je imenitno vabilo za ogled preostanka sezone ženskega državnega prvenstva v floorballu.

Ljubljančanke so po odličnem rednem delu sezone – v katerem so po lanskoletnem porazu v polfinalu naredile velik napredek v igri – na poti v finale z osvojenim drugim mestom znova pričakale igralke iz Poljanske doline. Kako tesno bo v polfinalni seriji med ekipama, je jasno nakazala že prva tekma serije.

Sprememba v sistemu tekmovanja je velela, da bosta odigrani vsaj dve tekmi. Morda bi kdo lahko pričakoval kakšno minuto previdnosti, a punce obeh ekip česa podobnega niso imele v mislih. Polfinale so bolj učinkovito začele gostje, saj so na prvi tekmi vseskozi vodile, dvakrat celo z dvema zadetkoma prednosti, a so igralke Olimpije v zadnji tretjini ob zaostanku z 2:4 uprizorile izjemen preobrat, ko so najprej izenačile, enajst sekund pred koncem srečanja pa je na podajo Ane Novak zadela Manca Colarič.

Tesni porazi so v izdihljajih srečanj vedno izredno težki za športnike, toda Poljanke so na drugi tekmi dale vedeti, da je končnica nova zgodba, ki se ne ozira na redni del sezone, v katerem so proti Olimpiji zabeležile poraz in remi. Brez misli na predajo so vnovič vodile tekom celotnega srečanja. Članice iz Ljubljane so se po zaostanku z 0:2 in 2:3 vedno znova vrnile, pri čemer je bilo jasno, da so v letošnji sezoni dozorele tudi v psihološkem smislu.

A drugo srečanje na gostovanju je zaznamovala odlična predstava mlade vratarke Tine Čemažar, ki nasprotnicam iz prestolnice ni dovolila več kot štiri zadetke, njene soigralke pa so zadele sedemkrat in odločitev o drugem finalistu prestavile za 14 dni. Medtem so namreč aktualne prvakinje iz Borovnice proti ženski ekipi z Jesenic že potrdile nastop v finalu.

Tretje srečanje je ponovno obetalo borbo do zadnjih minut, a tokrat je bila tekma vendarle odločena že prej. V športni dvorani ljubljanske vojašnice Edvarda Peperka so povedle domačinke. Do tega trenutka so vodile pravzaprav zgolj enajst sekund, kolikor je igralnega časa po preobratu preostalo na prvi tekmi. Odgovor nasprotnic je bil hiter, saj je napako v obrambi izkoristila ena izmed najbolj razpoloženih igralk Polanske bande Nastja Kavčič, ki je v drugi tretjini ob trku z Ano Novak utrpela lažji pretres možganov. Želimo ji uspešen in karseda hiter povratek.

Toda do nesrečnega trenutka so igralke Olimpije že pokazale, kako skrbno so se pripravile na zadnjo tekmo. V obrambi je bilo manj napak, žogica je tekla hitreje, hkrati pa je steklo tudi v igri z igralko več. Zatem ko so Ljubljančanke ob izključitvi nasprotne igralke zadele za minimalno vodstvo z 2:1 v prvem delu, je dve sekundi pred koncem druge tretjine powerplay izkoristila še kapetanka Darja Dolenec in zadela za visokih 6:1.

Preostalih 15 minut igre so domače igralke ob podpori s tribun in razpoloženi vratarki Lauri Žavbi mirno in nadzorovano pripeljale do konca. Rezultat so gostje iz Poljanske doline z lepim zadetkom nekoliko popravile, a veselje je bilo po tekmi na strani igralk Olimpije, ki se bodo v finalu čez slaba dva tedna pomerile z LadyZone Borovnico. Po uspešni polfinalni seriji in tesnem porazu proti nasprotnicam na zadnji tekmi rednega dela bodo naše članice odločno krenile na gostovanje v Borovnico. Zvesti navijači ste seveda lepo vabljeni! Lov na kanto se pričenja! Olimpija!

Video povzetka domačih tekem si lahko ogledate na našem Youtube kanalu.

Rezultati tekem v polfinalu:

FBK Olimpija – Polanska banda 5 : 4

Polanska banda – FBK Olimpija 7 : 4

FBK Olimpija – Polanska banda 6 : 2


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije