Članice do tretje zmage, člani brez točk

November 1, 2016

Med vikendom smo odigrali dve tekmi z ekipama Polanske bande. Najprej so se v soboto pomerili člani. Polanska banda je tekmo odločila v prvi tretjini, ko je povedla s 6 : 0. Našo obrambo so pestile številne napake in slaba postavitev. V drugem delu so gostje popustili v igri, kar nam je omogočilo sestaviti boljše napadalne akcije. Na podajo Lebingerja smo preko Ahlina uspeli znižati rezultat, vendar so gostje do zadnjega dela zadeli še dvakrat. V zaključku je bila tekma pravzaprav najbolj zanimiva, saj smo na račun neorganizirane igre na obeh straneh prišli še do dveh zadetkov. Srečanje je bilo kljub odločilnemu zgodnjemu vodstvu gostov zanimivo, saj smo oboji igrali napadalno, brez pretiranega branjenja. Poljanci z več posesti, mi pa smo priložnosti iskali predvsem s protinapadi.

FBK Olimpija 3 : 10 FBK Polanska banda – vrhunci tekme

Anže Lebinger: »Igra se v nekaterih pogledih izboljšuje, vendar je pred nami še veliko dela. Všeč mi je, da kljub slabšim rezultatom z igrišča odhajamo z dvignjeno glavo. Novi igralci kažejo voljo do dela, in če govorim kot trener, lahko le upam, da bodo še naprej vztrajni, predvsem pa, da se bodo iz svojih napak učili. Bolj izkušen del ekipe pa bo gotovo moral dvigniti raven igre.«

dsc_0379

Tekma v ženski kategoriji bi morala biti odigrana že v septembru, a je bila prestavljena na konec oktobra. Članice so srečanje začele z odločnostjo v napadu in po nekaj zgrešenih priložnostih vendarle povedle. Igralke Polanske bande so kmalu izenačile. Obe ekipi sta do konca tretjine imeli številne priložnosti, nekajkrat se je stresel tudi naš okvir gola. Drugi del se je izkazal za ključnega, saj so članice zadele trikrat, ob tem pa prejele le en zadetek. Zadnja tretjina je bila za gledalce manj atraktivna, na začetku namreč igra v napadu ni stekla najbolje. Sledilo je obdobje izključitev obeh ekip. Novih zadetkov kljub temu nismo videli. Naše igralke so vseskozi delovale dobro v obrambi, tako da nasprotnice niso imele veliko izrazitih priložnosti. Ob koncu je z natančnim strelom z leve strani končni rezultat postavila Maja Gombač.

FBK Olimpija Ž 5 : 2 FBK Polanska banda Ž – vrhunci tekme

Jingjing Ye: »Že v začetku tekme smo pokazale odlično igro. V prvi in drugi tretjini smo izkoristile lepe priložnosti in prišle do zadetkov. Med igro smo naredile nekaj napak, kar so nasprotnice hitro izkoristile za izenačitev rezultata. Klub temu smo agresivno igrale naprej in povedle z dvema goloma prednosti. Do konca tekme smo igrale odlično obrambo in preprečile hitre protinapade nasprotnic ter prišle do še enega zadetka. Skozi celotno tekmo smo pokazale zbrano in osredotočeno igro in na koncu pokazale, da smo bile boljše od nasprotnic.«

olimpija-polanska-z

Nov tekmovalno pester vikend smo zaključili dobro. Člani bodo morali zaigrati bolje, če želijo na naslednji domači tekmi z aktualnimi prvaki iz Borovnice iztržiti boljši rezultat, članice pa po novi zmagi čaka tekma v gosteh z ekipo Ladyzone Borovnica. Tekmi bosta odigrani 12. novembra ob 18.30 v dvorani Edvarda Peperka in 13. novembra ob 14.00 v telovadnici OŠ Borovnica.

Manjka le še zahvala našim navijačem, ki jih seveda vabimo tudi na naslednje tekme, na katerih nam bo podpora prišla še kako prav. Olimpija!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fotografije